Blogg

Ängestjärn

Idag tog vi oss ända till vårt älskade Ängestjärn till hundarnas stora glädje. Det är en liten udde vid en tjärn, med grillplats, vindskydd och utedass. Sommartid ett trevligt ställe att besöka, där hundarna kan släppas lösa utan att bli överkörda, dricka vatten och hitta smaskiga grillrester. Fast idag fick vi plumsa i lite snö, men vovvarna var överlyckliga. Ikväll blev det också klart att i början på maj flyttar en ny familjemedlem in, nämligen lilla Finsk stövartiken Zita. Så spännande!

IDennis spanar från bryggan.

20170323_095030 (1)


Fönteknik

Jaha, man tror ju att man kan det där med att föna sin amris torr efter att vara inne på sin femte hund, men icke. Jag kämpar på och borstar och fönar, men får hålla på i evigheter för att få hunden torr. Trots två stora fönar.. Min första amris Isak torkade jag med en liten handfön, det gick bra men då var ryggen hel och ambitionerna små. Nu går ryggen av på en kvart. Nu har jag dock lyssnat på min kompis goda råd och då fungerar det plötsligt. Hunden torr på 20 minuter. Det svider ju dock trots allt lite att tekniken varit värdelös rätt länge...Den här veckan har jag övat att komma upp och ner från golvet utan att tippa. Man  måste nämligen kunna visa sin amris med tjusig uppställning. Kommer att få öva länge inser jag. Nu längtar vi efter sommaren!

20160807_161457


Nya tag

Det känns som en dålig repris, men nu ska jag ännu en gång försöka börja uppdatera min lilla hemsida. Pga sjukdom har den ej varit prioriterad, så Tack Carina Östberg för din hjälp att hålla den anständig.

Nu har jag anmält Zally till en inofficiell utställning i Sollefteå och träning av mig och henne är i full gång. Har ökat steglängd och fart på löpbandet för att åtminstone kunna gå fort med henne, och övar att komma upp och ner från golvet utan att ramla. Zally tittar intresserat på.. Fortsättning följer.


Alice

1Fin bild på Alice

Alice 4 månader


Nytt År

Vi börjar det nya året med att träna valparna att bli rumsrena, men vädret är inte nådigt. Idag har vi snöblandat regn. Inte trevligt när man är en liten valp.Zally är en underbar mamma och leker mycket med dem, och vaktar dem noga mot alla faror.

DSC02128