Blogg

Så många hundar och så lite tid..

Att en liten valp kan förändra alla tidsbegrepp. Kiwa håller mig mentalt sysselsatt från och med att hon slår upp sina mörkbruna ögon. Hon är rumsren nu, men häromdagen kissade hon på övervåningen i lugn och ro för det regnade ju alldeles hemskt ute. (Jag klev i en pöl med kallt kiss det första jag gjorde på morgonen) Medan jag torkade upp detta lyckades hon få tag i en konstgjord blomma i vardagsrummet som hon totalmassakerade. Matte sa något fult och skakade hundfällen och sopade golvet. Under tiden gick hon in i sovrummet och kräktes upp blomman:på min säng och på golvet. Luttrad matte torkade kräk, tog bort lakanet och stoppade det i tvättmaskinen. Plask sa det i köket och då hade hon på något sätt fått tag i en mjölkliter som stod långt in på bänken. Den låg på golvet och sa kluck, kluck. Dennis och Cajsa hjälpte Kiwa att städa. Det blev en slurk kvar till mitt morgonkaffe. Hinner inte fota rallybruden..


Inget är sig likt.

Sedan Kiwa flyttade in hos oss är vårt hem i ständig förvandling. Växthuset är ommöblerat, uteblommorna har inga blommor, kvasten är sig inte lik. Min madrass har fått ett stort hål, disktrasorna hittar man på golvet (om jag har tur) och toa-rullen ligger under vinbärsbusken. Alla kuddar dras ut på golvet, barnbarnets leksaker låser vi in, liksom alla farliga saker. Ingenting kan stå så nära bänkkanter att en höjdhoppande finsk stövare kan nå dem. Köksbordet är kul att stå på, man hoppar så bra därifrån. Katten har packat resväskan och Dennis öron är snart uppätna. Puh!

Men hon är rar när hon sover.

Kiwa och blommor 18 juli -13 002


Hemma igen.

Idag har vi varit i Vännäs på SSRKs utställning. Dennis slutade tvåa men skötte sig fint i ringen. Mina onda höfter gör att jag inte springer så bra. Måste nog fundera på en annan handler som kan göra hunden rättvisa. Trevlig dag med roligt sällskap och det hotande regnet uteblev.

Kiwa, Sixten 7 aug. -13 029