Blogg

Skogsvana

Idag tog Leif med Kiwa ut i skogen och släppte henne lös med peil på. Hon drev något en lång stund (vad vet vi inte) och hittade tillbaka till husse sedan. Hon är orädd och duktig och nu är hon väldigt trött. Dessutom hittade han ett gäng kantareller så dagen var lyckad. Själv förbereder jag morgondagens utställning i Vännäs men vet inte om det tänker regna så jag får förbereda mig på allt. Dennis ska badas igen, han blir mindre glad..

DSC01157


Valpbus

Nu är Kiwa 4 månader och full av bus. Hon är nog den mest aktiva valp vi haft, eller så har vi blivit äldre..De andra hundarna tittar uppgivet på henne och undrar matt när hon ska lugna ner sig. Men hon är läraktig och smart. Imorgon är det dags att börja förbereda Dennis för söndagens utställning. Badar och trimmar noga för att sedan bada om honom på lördagkväll och finjustera. Men det ska visst bli väldigt mycket regn och då ska man inte ha en fullpälsad amris som helst inte ska bli våt. Blir roligt att komma iväg ändå.

Svamp 22 aug -13 049


Lycka

Idag har vi haft en härlig dag. Vi fick en massa kantareller av en god vän och jag blev så glad. Jag klarar inte att ranta runt i skogen själv längre. Kokade rödvinbärssaft och skapar lite mer plats i  frysen för den är snart alldeles full av årets skörd. Sedan åkte jag en lång sväng med moppen och Viggo. Han börjar vara i form för jakten nu. Imorgon kommer min bästa vän och sover över. Då blir det fredagsmys.


                                        .Svamp 22 aug -13 055


Skördetid

Här skördas det för fullt just nu. Rödvinbär, svartvinbär, krusbär har vi i vår trädgård och hallon hittar vi längs skogsbilvägen vi rastar hundarna på. Det känns bra att bjuda på egentillverkade produkter till barnbarnet när man vet vad de innehåller. Ikväll har han hälsat på och vi har åkt moped med hundarna. Alltid lika trevligt att umgås med honom.Till helgen är det jaktprov här i Komnäs och på söndag ska jag hjälpa till med maten. På lördag är vi bjudna på dop av lilla Leah och leif ska på stövarsläpp me stövarklubben. Vi hoppas på bra väder. På fotot spanar Cajsa och Dennis på ett rådjur.

.Kiwa, Sixten 7 aug. -13 035


Hunddag

Idag har hundarna fått det mesta av min tid. Började med en träningsåktur med bilen, sen promenad med alla fyra. En logistisk utmaning, men det gick bra. Lämnade dem sedan i bilen och plockade lite hallon på vägen hem och då blir man ju också glad. Sydde ett hundtäcke att sova på och det gjorde de efter maten.Efter lunch sålde jag en gammal soffa och pengarna åker i spargrisen för att bekosta utställning i Tyskland nästa år. Sedan badade Cajsa och Dennis, medan Kiwa demolerade en disktrasa, en hushållspappersrulle, en blomkruka och en filt. Trimning var väldigt intressant då hon gjorde sitt bästa för att stjäla varje kam och borste. Nu ska jag snart ut och åka en motionsrunda med Viggo.

Kiwa, Sixten 7 aug. -13 029Kiwa, Sixten 7 aug. -13 028


Varmt

Det var väldigt varmt när vi var på kurs och solen den har fortsatt flöda över Komnäs. Alla hundar stönar och flåsar och ligger helst under vinbärsbusken. Utom Kiwa som försöker gräva sig ner till Kina..Barnbarnet har varit här och det blev mycket hundbus. Igår knep Kiwas mamma sitt andra cert så nu måste jag träna min lilla hund också. Alla hundarna vill träna för då får man frolic.25 augusti ska Kiwa på sin premierutställning i Ånge och kanske möter hon syrran.